Så fungerar appen

Appen använder telefonens GPS för att registrera dina resor. Genom avancerad analys försöker appen avgöra hur du har rest, det vill säga med bil, buss eller tåg.

Appen använder flera olika datakällor i denna analys, som till exempel kartmaterial, västtrafiks linjekartor. Analysen brukar ge osäkra resultat i början och då är det bra om man går in i appen och korrigerar genom att välja det rätta färdmedlet man rest med.

Om resan som helhet är felregistrerad kan man inte göra något. Appen lär sig av de korrigeringar som du gör och precisionen ökar efter hand. Appen gör en första approximation vilken visas efter resan. Under natten analyseras din resa om och en korrigering kommer göras till dagen efter om fel upptäckts.

Om resan är fel även dagen efter är vi tacksamma om du kan gå in och göra en korrigering, såhär gör man:

  • 1. Välj "mina resor" under menyn längst upp till vänster
  • 2. Markera den resa som har fel huvudsakliga färdmedel
  • 3. När den enskilda resan visas klickar du på raden ’färdmedel’.
  • 4. Välj rätt färdmedel i listan som visas.
  • 5. Gå tillbaks till "mina resor" genom att klicka på pilen längst upp till vänster.
  • 6. Klart!

Uppgifterna om dina resor kommer att användas för att se hur det genomsnittliga resmönstret ser ut på din ort. Vi har inte tillgång till någon information om din identitet och kommer inte att analysera enskilda resor eller enskilda användares resor. All registrerad data kommer endast användas till forskning och informationen kommer inte spridas till andra organisationer. För mer information om villkor se användarvillkoren för SMARTSverige-appen, se info i appen för villkor och integretetspolicy.

Om du har frågor om forskningsprojektet vänligen kontakta IVL – Svenska miljöinstitutet – kontaktuppgifter finner du här.


Senast ändrad: 2017-05-08

Webbplatsen administreras av IVL Svenska Miljöinstitutet AB | © IVL

.